Rejsen til Yaya Village, Etiopien

Skrivað hevur

Rejsen startede lørdag morgen kl. 06.45 fra Klaksvík med lidt over 1 times kørsel til lufthavnen på Færøerne. Fly fra Færøerne til Kastrup. Fra Kastrup til Stockholm. Vi mellemlandede i Rom ved 23 tiden for at fylde flyet op, og så var det ca. 5 timer til Addis Ababa i Etiopien.

Varm mad i flyet og drikkevarer fra Stockholm til Rom, og igen fra Rom mod Addis Ababa. Så man var ikke sulten.

Det er svært at falde i søvn i flyet, så var godt nok træt, da vi landede i Addis Ababa ved 06.20 tiden.

Problemer i lufthavnen

Når jeg skal betale $50 for mit visum i kortterminalen, vil den ikke acceptere mit Mastercard, selv om der står på terminalen, at den både accepterer Mastercard og Visa. Medarbejderen fortæller, at Mastercard ikke har virket i to uger.

Men der var hæveautomat og to veksle services, så det ville ikke blive noget problem. Spørger hos den første veksle service, men de kan ikke hæve dollars. Spørger så den anden, men de kan heller ikke. Bruger så hæveautomaten, men her kan man kun hæve lokal valuta.

Spørger så begge veksle services, hvis jeg hæver lokal valuta, om de kan veksle til dollars, men nej.

Sidste chance, hæve 1.100 lokal valuta, som jeg får oplyst svarer til 50 dollars og prøve at betale for visum, men de skal have dollars – kontant eller visa.

Går lidt i panik nu og er træt efter at have rejst i godt 23 timer. Ingen anden mulighed end at spørge tilfældige i køen, om de har nogle ekstra dollers eller vil betale med deres visa kort, mod at de får 1.100 lokal valuta.

Den første sige nej, den anden siger nej – men en venlig mand overhører samtalen og vil gerne hjælpe mig. Så jeg får 50 dollars af ham, og han 1.100 lokal valuta af mig.

… og jeg kommer videre.

Forvirring omkring bagagen

Taxabilen venter udenfor, så jeg skal bare skynde mig at finde baggagen og så ud. Der er fire samlebånd, men der står ingenring på skærmen, hvad der hører til hvad. Spørger en medarbejder, som beder mig gå over til bånd fire. Men her kan jeg ikke finde baggagen, så spørger en anden, han beder mig gå over til bånd to. Her kan jeg heller ikke finde baggagen. Spørger så endnu en medarbejder, som beder mig gå over til bånd ét. Her er bagagen heller ikke. Spørger så igen endnu en medarbejder, som beder om mit boarding-kort, og viser mig kufferten står uden på gulvet sammen med nogle andre..

1,5 time forsinket til taxabilen

Vi landede ved 06.20 tiden, havde oplyst til Yaya Village, det var kl. 06.10. Den er nu omkring 08, så er spændt om taxabilen venter udenfor som aftalt – selv om jeg er 1,5 times forsinket.

På vej ud kommer en en dame over, og hævder hun har ansvaret for alle taxabilerne i lufthavnen. Fortæller hende, jeg har aftalt med hotellet, at en bil henter mig, men hun er svær at komme af med. Til sidst fortæller jeg hende, at taxabilen er inkluderet i hotellet, og jeg betaler ikke noget for en bil – og hun lader mig gå 🙂

Udenfor venter taxabilen som aftalt. En venlig ung mand med en vandflaske klar til mig.

Kørslen til Yaya Village

Der er flere bevæbnede soldater efter vi kører ud af lufthavnen og gennem Addis Ababa. Snakker lidt med chaufføren, men han er ikke så god til engelsk, og jeg er træt efter at have rejse 24 timer.

Ser flere fattige områder,  og chaufføren fortæller hvornår vi kører gennem centrum.

Efter få minutter er vi ude af Addis Ababa, og 10 km senere ankommer vi til Yaya Village.

Ankomst til Yaya Village

Efter godt 25 timer er jeg kommet fra Klaksvík på Færøerne til Sululta i Etiopien. Receptionen tager godt mod mig og er venlige. Skal udfylde en formular med nogle informationer og bliver så vist hen til mig værelse.

Skriva viðmerking

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*