Ny PR på 3.000 m

Skrivað hevur

I foråret besluttede jeg mig at tage til Danmark for at deltage i baneturneringen og få nogle fornuftige tider på banen, inden sæsonen 2015-2016 slutter. Valget faldt på 3.000 meteren på Østerbro 4. august og 5.000 meteren i Tårnby 11. august.

logo-gennemsigtigt

Det er svært at løbe hurtige tider på Færøerne, både på grund af vejrforholdene og antallet af deltagere/konkurrencen.

Ólavsøkuløbet på 5 km d. 27. juli gik rigtig dårligt, hvor der ingen energi var i kroppen. Lå og træk forrest helt indtil 4,7 km, hvor jeg faldt tilbage på 3. pladsen og kom i mål med 16.35 min, mit mål var at løbe under 16 minutter.

Var derfor rigtig bekymret inden løbet, og var lidt i tvivl om sygdom var på vej. Sidst jeg var syg var for 1,5 år siden, hvilket er lang tid for mig.

Træningen op til løbet og opvarmningen føltes ikke godt. Men jeg ville gå efter SUB 9 alligevel, og hvis jeg ikke kunne holde tempoet ville jeg udgå…

Feltet var stærkt, og der var flere omkring mit niveau, der også ville gå efter SUB 9. Så heatet passede mig meget godt.

Startfeltet på 3.000 meteren

Startfeltet på 3.000 meteren

Vi løber stabilt omkring de 3.00 min/km og med en hurtig sidste omgang, kommer jeg i mål med tiden 8.57,79 min, som er et kæmpe PR med godt 26 sekunder.

3.000 meter

Credit: Michael Hyllested

Løbet føltes godt, og det er fedt at man går efter nogle hurtige tider, og ikke løber taktisk, som det ofte kan ende med. Mangler lidt at skyde med til sidst, men det skyldes uden tvivl manglende hurtighedstræning – har ikke trænet i pigsko hen over sommeren på grund af læggen.

Resultatlisten fra 3.000 meteren A-heatet

Se løbet her

Fra anden vinkel her

Skriva viðmerking

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*