Dag 3 – træningslejr Etiopien

Skrivað hevur

Mødes med træneren kl. 07.20 i fitness. Han beder mig cykle i 5 minutter, inden vi går over til intervaltræningen på cross banen med gruppen. De går åbenbart meget højt op i alternativ træning også.

Cross banen hvor vi skulle løbe intervallerne lå lige bag ved hotellet. Efter lidt snak fra træneren, går opvarmningen i gang med 20 minutter jogg. Derefter nogle teknikøvelser og stignesløb.

Hver runde er ca. 880 meter. På programmet er 4×2 (1.760 meter) runder med 3 minutter pause + 4×1 runde (880 meter) med 3 minutter pause.

Træneren “advarede” mig inden intervallerne gik i gang og sagde “They are very fast”, så han anbefalede mig at løbe med pigerne, der starter lidt før drengene. Så bliver man lige sat på plads. 😀

De løber deres intervaller all-out. Vi starter med omkring 10 i vores gruppe, men én efter én må de sænke tempoet. Jeg løber alle mine intervaller stabile og forsøger at holde lidt igen, da jeg ikke er vant til at løbe 11,5 km intervaller!

De tre forreste pigerne i gruppen er virkelig stærke, og drengene i gruppen alle vanvittig hurtige.

Gennemsnittempoet…:

3.49 min/km
3.47 min/km
3.56 min/km
3.52 min/km

3.52 min/km
3.45 min/km
3.43 min/km
3.41 min/km

Om eftermiddagen havde træneren aftalt, at en af hans atleter skulle mødes med mig kl. 16, og jogge en tur i skoven, så jeg kan se noget mere af området.

Robertson brødrene fra New Zeland er ankommet til Yaya Village og er i gang med styrketræningen i fitness.

Turen bliver til i alt 7 km eller 40 min. Er virkelig overasket over, hvor langsomt de kan finde på at løbe deres restitutionspas og afjogg. Tempoet har ingen betydning overhovedet for dem.

Efter træningen er det ind i fitness og lave styrketræning. Robertson brødrene er stadigvæk igang, og det har de været mindst 1 time!

Det så næppe kønt ud med min styrke og balance ved siden af dem! 😀

Mens jeg nærmer mig slutningen styrketræningen kan man høre “Haile is coming, Haile is coming”. Robertson brødrene er stadigvæk igang, og har trænet styrke mindst 1,15 time. Haile Gebrselassie er her vist sjældent, og jeg havde ikke forventet at se ham. En del nyt fitness udstyr var lige ankommet, og han var kommet for at se på det.

Jeg var virkelig glad for at få et billede med ham. Han var meget rolig, smilende og helt nede på jorden. Men han gik nærmest som en mand på 70, selv om han kun er 43, så han løber næppe noget mere.

Morgen: 5 min cykling + 15,16 km
Eftermiddag: 7,05 km + styrketræning

I alt 22,21 km + 5 min cykling + styrketræning

Skriva viðmerking

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*